Rilton Cup R9: Stillsam remi som avslutning

Publicerad 6 januari, 2014 av André Nilsson

Den som hade bänkat sig med popcorn med förhoppning om ett rafflande finalparti fick nöja sig med en dragupprepning efter 10 drag. (Foto: Lars OA Hedlund)
Den som hade bänkat sig med popcorn med förhoppning om ett rafflande finalparti fick snopet nöja sig med en dragupprepning efter 10 drag. (Foto: Lars OA Hedlund)

För att maximera kamplusten hos de inbjudna spelarna hade Rilton-arrangörerna infört en regel som säger att de inte får ta remi innan 30 drag har utförts. Den regeln var inte mycket värd då Jon Ludvig Hammer och Sergej Volkov med varsin hand på rodret styrde i remihamn med en dragupprepning efter bara tio drag. Säga vad man vill om det, men Hammer spelade bäst schack i årets Rilton Cup och levde upp till förhandstipsen. Volkov kom tvåa, en halvpoäng efter norrmannen.

Nils Grandelius kämpade till sig en remi i slutronden och hade välförtjänt bäst särskiljning i klungan som delade tredjeplatsen. Där återfanns även Tiger Hillarp Persson som avslutade med ett snyggt offerangrepp som svart mot Kacper Piorun.

Parallellt med Rilton Cup spelades Rilton Elo som vanns av Theodor Lindberg på 8 av 9 poäng, samt Rilton Open där Kasib Alwaeli tog maximala 7 poäng och förstås vann.

Besök gärna Riltonhemsidan för mer info, parti och bilder m.m. Lars Grahn rapporterar på Inte bara schack.

Slutresultat Rilton Cup | Rilton Elo | Rilton Open