Rilton Cup R8: Förarglig förlust för Grandelius

Publicerad 5 januari, 2014 av André Nilsson

Det blev ett rafflande parti mellan Volkov och Grandelius där den förre drog längsta strået. (Foto: Lars OA Hedlund)
Det blev ett rafflande parti mellan Volkov och Grandelius där den förre drog längsta strået. (Foto: Lars OA Hedlund)

Norrmannen Jon Ludvig Hammer tog ett stort steg mot slutsegern då han besegrade Michal Krasenkow, samtidigt som Nils Grandelius gick på pumpen mot Sergej Volkov. Inför morgondagens slutrond leder Hammer en halv poäng före Volkov, medan Grandelius tillsammans med Piorun och Goganov ligger ytterligare en halva bakom.

Dagens livesändning börjar redan kl. 12! För Hammer räcker det med remi som vit i finalpartiet mot Volkov. Grandelius tar sig an Goganov och Hillarp Persson möter Piorun.

Besök gärna Riltonhemsidan för mer info, parti och bilder m.m. Lars Grahn rapporterar på Inte bara schack.

Resultat Rilton Cup | Rilton Elo | Rilton Open

Sergej Volkov var väl förberedd och blixtrade iväg öppningsdragen mot Nils Grandelius. Efter tjugotalet drag hade ryssen mer tid än han hade från början medan vårt svenskhopp började tänka ner sig. Det var dock väl investerad tid, och Grandelius hade chansen att komma bättre innan han – pressad på klockan – gick fel och Volkov kunde pressa ner sin fribonde med en elegant kombination.