Rilton Cup R6: Hammer loss i täten

Publicerad 3 januari, 2014 av André Nilsson

Hammer
Norrmannen Jon Ludvig Hammer har bara tappat en halva så här långt och leder Rilton Cup i ensamt majestät. (Foto: Lars OA Hedlund)

Nils Grandelius var riktigt illa ute i partiet mot Michal Krasenkow, men en stunds obeslutsamhet från den polske stormästaren tillät Nils att utjämna spelet och få in remischackar i slutspelet där han länge legat under med bonde. Jon Ludvig Hammer tog chansen att gå upp i ensam ledning genom att besegra Aleksej Goganov efter en lång teorivariant som mynnade ut i ett slutspel med två minusbönder för norrmannen men där motståndaren var rejält ihopbuntad. Goganov gick fel direkt och förlorade som en sten. Slutfasen finns kommenterad av Lars Grahn på Inte bara schack.

Det är gott om svenskar i farten i dagens livesändning, där mötet mellan klubbkompisarna Nils Grandelius och Tiger Hillarp Persson är högintressant. Hammer tar sig an unge polacken Kacper Piorun som har vid toppbordet.

Resultat Rilton Cup | Rilton Elo | Rilton Open

Vi bevarar ett par snygga avslutningar åt eftervärlden. Klicka på listen för att välja parti.