Rilton Cup R2: Philip Lindgren vann mot Pia

Publicerad 29 december, 2013 av André Nilsson

Pia
Pia Cramling kämpade förgäves för att hålla ihop försvaret mot Philip Lindgren. (Foto: Lars OA Hedlund)

Det är inte lätt att plocka poäng av elo-favoriterna. Fråga Pontus Sjödahl som fick kämpa 164 drag innan remin mot Sergej Volkov var i hamn. I övrigt var även den andra ronden nästan fri från överraskningar. Undantaget var Limhamnsjunioren Philip Lindgren som fick Pia Cramling på fall med ett vackert angrepp.

Philip är en av elva fullpoängare efter två ronder och han finns med i dagens livesändning där det vimlar av stormästarmöten. Vid de två toppborden spelar Nils Grandelius och Tiger Hillarp Persson mot topprankade Socko och Smirin, medan Daniel Semcesen tar sig an Hammer och Philip Lindgren har Goganov på sin lott.

Lottning och resultat för Rilton Cup samt parallellturneringarna Elo och Open hittar ni på chess-results. På Riltonhemsidan finns förutom matnyttig info en mängd fotografier, samtliga partier från Rilton Cup i pgn-format, samt en daglig rapport författad Martin Lokander. På Inte bara schack rapporterar Lars Grahn från tävlingen.