Rilton Cup R1: Skrällfri inledning

Publicerad 28 december, 2013 av André Nilsson

Grandelius
Nils Grandelius inledde årets Rilton Cup med en vinst. (Foto: Lars OA Hedlund)

Det blev en tämligen skrällfri första rond då Rilton Cup drog i gång i går. Stormästarna slapp vidkännas förluster, men tvenne Christopher – Lissäng och Krantz – lyckades lugga Hans Tikkanen respektive Erik Blomqvist på varsin remi, och i bägge partierna var det bud på mer för de lägre rankade spelarna.

Ett trist inslag i första ronden var att inte mindre än tre stormästare, varav ett par i livesändningen, vann sina partier på walk over. Sådana fadäser slipper vi garanterat i dagens livesändning där vi bl.a. får se fyra stormästarmöten.

Lottning och resultat för Rilton Cup samt parallellturneringarna Elo och Open hittar ni på chess-results. På Riltonhemsidan finns förutom matnyttig info en mängd fotografier, samtliga partier från Rilton Cup i pgn-format, samt en daglig rapport författad Martin Lokander. På Inte bara schack rapporterar Lars Grahn från tävlingen.

Även schack.se bjuder på ett kommenterat parti varje dag. Först ut är Nils Grandelius som hamnade i en taktisk soppa mot färöingen Egilstoft Nielsen, men höll sig kall och fick in en exakt kontring som avgjorde partiet.