Dags för Rilton Cup!

Publicerad 26 december, 2013 av André Nilsson

Hammer
Sekundant vid Carlsens VM-guld och ensam segrare i London nyligen. Ska Rilton Cup bli en ny framgång för den norske stormästaren Jon Ludvig Hammer?

I morgon inleds traditionsenligt Sveriges starkaste öppna turnering, Rilton Cup. Parallellt med huvudturneringen spelas även Rilton Elo (under 2200 i elo) och Rilton Open (under 1800 i LASK). Totalt samlas ca 240 spelare.

Startfältet i Rilton Cup är en härlig blandning mellan utländskt och svenskt, gammalt och ungt och får man tro omröstningen på hemsidan blir det norrmannen Jon Ludvig Hammer som tar hem förstapriset. Han får dock hård konkurrens av bl.a. fjolårssegraren Krasenkow och stormästarkollegorna Socko, Smirin och Volkov. Bland de svenska utmanarna hittar vi i första hand Nils Grandelius, Tiger Hillarp Persson samt Sverigemästaren Hans Tikkanen.

Även vid kommentatorsbrädet blir det GM-tätt då Ulf Andersson (rond 1-4), Simen Agdestein (5-7) och Lasse Karlsson (8-9) underhåller publiken. För att maximera kamplusten hos de inbjudna spelarna har arrangörerna en regel som säger att de inte får ta remi innan 30 drag har utförts!

Ronderna och livesändningen startar kl. 15 varje dag, utom den sista då partierna börjar kl. 12.