Mera om Carlsen i svenska medier

Publicerad 23 november, 2013 av Niklas Sidmar

carlsen(officiella hemsidan)Det är inte bara i norska medier som Magnus Carlsens VM-titel fått uppmärksamhet. Även i Sverige har norrmannens seger fått stort genomslag. I Studio ett på P1 sändes en intervju med Jesper Hall i går eftermiddag. Dessutom skrev rikstidningarna Aftonbladet, Expressen och DN om VM-matchens upplösning, i Aftonbladet med en intervju med SSF:s ordförande Carl Fredrik Johansson. Svenska Dagbladet placerar Carlsen bland andra framstående unga snillen.
Jämfört med de senaste dagarnas uppståndelse i Norge är vågorna på det svenska mediehavet dock knappast mer än en krusning. En länksamling till fredagens bevakning av VM-matchen i såväl norska som internationella medier finns hos Bergens Schackklub.

(Foto: Den officiella VM-hemsidan/ JM Mahesh)