Skol-SM är igång

Publicerad 12 oktober, 2013 av Niklas Sidmar

skolsm13(fe)Årets Skol-SM har startat med totalt 410 deltagare i de nio olika åldersklasserna. Flest startande blev det i klass G (födda 2003) med 63 stycken. I samtliga klasser har de två första ronderna klarats av, och idag fortsätter spelet med fyra ronder i de fem äldsta klasserna och sex ronder i de fyra yngsta.
Förutom SM-titlar står också platser till de nordiska skolmästerskapen på spel. I grupp A är de två högst placerade som inte fyller 21 år samma år som NM spelas kvalificerade.  I grupp B är de två högst placerade kvalificerade och i grupperna C-H är vinnarna kvalificerade till tävlingarna, som avgörs i Danmark under februari 2014.
Resultat rapporteras löpande på Skol-SM-sidan.

På SVT finns två inslag med Västeråsjuniorerna Alfons Emmoth och Santiago Grueso Cordoba inför Skol-SM:
Killarna som inte blir matta i första taget
Om vad som krävs för att bli bra i schack

(Foto: Fredrik Emmoth)