Europacupen: Perfekt laginsats för Limhamn

Publicerad 23 oktober, 2013 av Axel Smith

ECCnormal_SAM_4051Limhamn slog schweiziska Reichenstein med 3½-2½. Efter remier på de fem översta borden avgjorde Peter Månsson på sjättebordet. Märkligast var att Linus Johansson fick remi i en ställning som ser synnerligen bekymmersam ut med två förbundna fribönder för motståndaren. Hans extrakvalitet kändes mindre viktig – döm själv av ställningen i partivisaren.
Imorgon väntar ungerska Szombathely Haladas på på bord 12.
– Vi har lika god chans som vi hade idag, säger Linus. De är bara snäppet starkare.
Efter att ha uppfyllt sitt mål att få möta ett av de bästa lagen försöker Limhamnslaget spela bra schack och ta så många matchpoäng som möjligt. Världseliten upplever de ändå.
– Det var oerhört kul att få möta Gata Kamsky även om jag förlorade. Man märker att de bästa spelarna i världen är med. Varje gång man ser någon tänker man att där är Wang Hao, eller där är Nakamura. Man behöver inte spana efter dem, de bara dyker upp lite överallt.

I toppstriden blev det som väntat fyra klara segrar till de lag som gör upp om guldet. I morgon möts Ugra och Sankt Petersburg inbördes.
Utöver Pia Cramling, som hjälpte Monaco till ytterligare en 4-0-seger i damklassen, finns ytterligare två svenska deltagare. Michael Wiedenkeller har inlett med 2½/3 för SK Echternach (Luxenburg) och Mats Persson med 1/2 för Oslo SS.

Bildtext: Malachite (Grischuk, Karjakin, Malakhov, Riazantsev och Bologan) – som jag förstått en klubb från Moskva.
Inte bara schack (Peter Månsson rapporterar)
Limhamns resultat
 / Turneringshemsida
Livesändning 15.00 (nu med en bättre länk)
I partivisaren finns även en mattkombination från ett av de lägre borden.