Nolereds SK satsar på Skol-SM

Publicerad 5 september, 2013 av Kent Vänman

skolssm_logo2013Anmälningarna till Skol-SM har börjat strömma in. En av de första klubbarna på plan är Nolereds SK från Torslanda i Göteborg. Klubben bildades för några år sedan som en ekonomilös skolklubb på Noleredsskolan, men har nu ombildats till en traditionell schackförening.
Skol-SM är en av de viktigaste aktiviteterna för klubben och i Stockholm ställer mer än halva klubben upp till spel. De har anmält tolv barn till tävlingen och fler kan det bli.
– Vi siktar på att bli största klubb säger klubbens ordförande Mats Harrén med glimten i ögat.
Det kanske inte blir så lätt, men det finns tyvärr en spridd uppfattning om han man måste vara mycket erfaren schackspelare för att delta i Skol-SM och den inställningen delar inte Nolereds SK.
– För oss är Skol-SM ett äventyr. Vi reser, har kul med kompisarna och spelar litet schack. Alla är jättenöjda och följer gärna med nästa år, berättar Mats.
Man kan bara hoppas att fler klubbar har en sådan inställning.

Närmast på programmet för barnen från Nolereds SK är dock inte Skol-SM. Söndag den 29 september bjuder man nämligen in till TorSlaget som sig bör avgörs på skolan där allting började.  Inbjudan