Tidskrift för Schack 1962

Publicerad 5 juli, 2013 av Niklas Sidmar

tfs621nI och med det första numret 1962 tog en trio bestående av Eric Uhlin, Ernst Åhman och Arne Berggren över ansvaret för tidskriftens utgivning från Jostein Westberg. Mihail Tal och Bobby Fischer intervjuades i detta nummer och senare under året berättade Gideon Ståhlberg om Fischers överlägsna seger i interzonturneringen i Stockholm.
Årgången bjöd också på en historisk tillbakablick på schackklockans första hundra år samt som vanligt på ett utförligt SM-reportage. Tävlingen spelades i Örnsköldsvik och svensk mästare blev Bengt Ekenberg.
”Är det möjligt för en maskin att spela högklassigt schack” frågades i en artikel uppdelad nummer 7 och 8, och i slutet på året spelades schackolympiaden i Varna där Sverige kom på femte plats i B-finalen.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1962! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.