Tidskrift för Schack 1971

Publicerad 3 maj, 2013 av Niklas Sidmar

tfs711n1971 var året då Bobby Fischer i utklassningsstil kvalificerade sig för VM-matchen mot Boris Spasskij det följande året och Ulf Andersson gjorde succé i Wijk aan Zee när han kom på sjätte plats i A-gruppen efter att bland annat ha besegrat slutsegraren Viktor Kortjnoj som svart.
Stockholms Södra SS vann Allsvenskan, Tom Wedberg vann Tusenmannaschacket och Sven-Göran Malmgren segrade i SM-gruppen. Stureskolan från Arboga tog på hemmaplan NM-guld för skollag och Alexander Hildebrand intervjuade Boris Spasskij i Göteborg. I Skol-SM tog Harry Schüssler och Ralf Åkesson guld.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1971! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.