Tidskrift för Schack 1977

Publicerad 22 mars, 2013 av Niklas Sidmar

tfs771nRilton Cup spelades för sjätte gången, och det blev italiensk seger genom Sergio Matiotti, medan Rik Krzisnik från Jugoslavien vann det elfte Tusenmannaschacket i Blå Hallen i Stockholms Stadshus.
Vid en extrakongress i Karlstad valdes Christer Wänéus till ordförande i SSF, ett ordförandeskap som skulle bestå i 23 år.
I Ystad spelades SM i snabbschack med Per-Inge Helmertz som segrare, medan Tom Wedberg vann Öppna SM i Göteborg. Stockholm stod förstås som värd för sommarens SM-tävlingar, där rekordnoteringen 1121 starter uppnåddes och SM-titeln gick till Axel Ornstein.
Lars-Erik Pettersson vann överraskande Nordiska Mästerskapet och i Ulricehamn vann Ralf Åkesson och Pia Cramling varsin klass i Skol-SM. TfS 7 innehöll en lång artikel om Gösta Stoltz, signerad Erik Lundin.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1977! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.