Rapport från andra dagen i Skol-NM

Publicerad 10 februari, 2013 av Niklas Sidmar

philip2joar2gabriel2

Lördagen var fylld av aktiviteter. Strax efter rondstart gick Lennart på möte med Nordiska Skolschackkommitten. Efter middagen som bestod av pizza var det dags för en blixtturnering med hemska tidshandikapp för de högre rankade spelarna – oftast 1 minut mot 1600-spelarna. Segrande ur striden gick till slut GM Allan Stig Rasmussen och två blev islänningen Vignir Vatnir Stefansson som spelar i E-gruppen. Bäste svensk blev Jonathan som kom trea, kanske en ännu mer meriterande prestation än vad en vinst i A-gruppen (som vi naturligtvis hoppas starkt på!!) skulle innebära…
Annars råder det en god stämning i uppehållsrummet. Speciellt runt pingisbordet där de övriga nordiska deltagarna står i kö för att utmana Axel och Anton i dubbel och singelmatcher. Undertecknad fick känna på Antons smashar från andra sidan rummet vid ett flertal tillfällen… chanslös!
Nu har vi tyvärr tappat ledningen i den prestigefyllda inofficiella nationstävlingen men skam den som ger sig! Det är Island som nu leder på 25½ partipoäng efter fyra ronder. Sedan kommer Danmark på 23½ och så ligger vi på en delad tredjeplats med 23 partipoäng tillsammans med Norge. Jonathan leder A-gruppen med 3½ en halva före finske Daniel Ebeling. Joar ligger tvåa i B-gruppen en halva efter danske Jens Albert Ramsdal. Axel ligger på en sjunde plats i C-gruppen medan Daniel och Klemens båda har 2 poäng och delar plats 6-9 i grupp D. I E-gruppen ligger Sixten på en meriterande tredje plats.
Erik Hedman

Bild 1: Gabriel Nguyen inför tredje ronden.
Bild 2: Philip Lindgren, vad fotografen sa kanske avslöjas senare…
Bild 3: En fokuserad Joar Ölund inför ett parti där han utförde ett spännande kvalitetsoffer.
(Foto:Erik Hedman)