Rond 7

Publicerad 10 augusti, 2014 av Stellan Brynell

Matchen mot Spanien var ingen rolig historia. Förlust med 1-3 och vi var inte nära att få med oss några fler partipoäng än så.

Nils spelade en udda variant i Grünfeld som han använt tidigare, men det visade sig vara ett oklokt val. Vallejo Pons var väldigt väl förberedd på just denna fortsättning och fick tidigt en klar fördel. Nils provade ett kvalitetsoffer men fick inte tillräcklig kompensation och hamnade till sist i ett förlorat slutspel.

Evgenij hade en förfärlig dag vid brädet. Ställningen såg okej ut, när han plötsligt lät svart spela f5-f4 med angrepp. Den bonden skulle nog slagits för efter att den kommit till f3 var löparen på h1 helt instängd. Efter lite komplikationer fick sedan spanjoren in en vinnande kombination.

Hans spelade Blumenfeld-gambiten och syntes utjämna enkelt. Inexakt spel ledde dock till att han hamnade i ett förfärligt slutspel med dålig löpare mot springare och var sitt torn. Här kämpade han dock storstilat och kunde rädda en remi.

Emanuel spelade allt för tamt mot Ryskt försvar och fick aldrig någon press på motståndaren. Det var snarare så att han blev tvungen att avveckla till remi för att inte komma sämre.

Allt som allt en dålig match.