Rond 6

Publicerad 9 augusti, 2014 av Stellan Brynell

Det blev seger mot Estland, men kanske inte riktigt så klar som jag hoppats. Siffrorna skrevs till knappa 2,5-1,5 men det var egentligen aldrig någon större risk att vi inte skulle vinna matchen.

Det började med att Emanuel tog en enkel seger på sistabordet. Motståndaren gav sig in i taktiska komplikationer som han inte alls hade kontroll över och när krutröken lagt sig hade Emanuel ett vinnande materiellt övertag.

På tredje bordet vann Hans mot Juri Krupenski som vi känner från Elitserien där han spelar för Burgsvik. Här fick Hans bra spel mot en isolerad bonde och när svart dessutom försvagade sig med g7-g5 blev ställningen än mer ansträngd. I tidsnöden vann Hans ett par bönder och sedan var saken klar.

Tiger kom helt fel i öppningen. Att placera springaren på b6 var ett stort fel. Lite chanser hade Tiger på vägen men motståndaren spelade bra och vann välförtjänt.

Nils kom bra i öppningen, kladdade till det och stod kanske till och med lite sämre innan han sedan vände på det igen och fick upp ett slutspel som såg vunnet ut. Här ställde han dock till det ytterligare en gång och plötsligt var alla hans bönder borta. I slutspelet med torn+löpare mot torn försvarade sig motståndaren exakt och Nils fick till sist nöja sig med remi.

I morgon väntar tufft motstånd i form av Spanien. Det krävs att vi höjer spelstyrkan ett par snäpp nu!