Rond 5

Publicerad 7 augusti, 2014 av Stellan Brynell

Det tog lite längre tid än vanligt att få ihop en matchrapport den här gången. 1-3 mot Tjeckien, efter en rätt dålig match, var helt enkelt något man inte hade lust att tänka på. Nu, efter halva fridagen, känns det lite bättre.

Nils parti mot Navara blev väldigt komplicerat. Tjecken stod nog bättre i mittspelet men kom i tidsnöd och hittade inte rätt fortsättning. Det gav Nils chansen och han höll därefter rätt enkelt remi. Ett mycket bra resultat.

Evgenij hade en ganska jämn ställning mot Laznicka men förivrade sig lite och öppnade upp ställningen med e3-e4 i fel läge. Trots dålig tid spelade tjecken exakt därefter och Evgenij kunde inte rädda partiet.

Tiger kom tidigt dåligt som svart i Moderna försvaret. Exakt vad som blev fel vet jag inte, öppningen är helt enkelt känslig, blir det fel så blir det oftast rejält fel. Slutspelet som uppstod med minusbonde för Tiger gick inte att hålla.

Emanuel blev vit i Berliner-varianten i Spanskt. Han fick en liten fördel med bättre bondeställning och den något bättre löparen men han borde nog försökt hitta en fortsättning där damerna inte byttes av. Som det nu blev hade svart inte några större problem att hålla remi.

Fridagen har ägnats åt en längre (med mina mått mätt!) promenad och sedan vila. Vi hoppas komma tillbaka med nya krafter mot Estland imorgon.