Rond 3

Publicerad 5 augusti, 2014 av Stellan Brynell

Till skillnad mot igår så gick det mesta vår väg idag. Det började med att Hans i tidsnöden kunde vända en ställning som från sidan såg besvärlig ut. Därefter överskred Nils motståndare tiden i lugn och ro i en rätt lika ställning. Ofattbart nog trodde han att dragkontrollen redan var vid drag trettio. Sedan bjöd Tigers moståndare remi när han precis kommit bonde över. Tiger antog naturligtvis anbudet. Emanuels parti hade ett lite mer logiskt förlopp. Först utjämnade han och sedan tog han sakta men säkert över. Slutspelet som sedan uppkom med dam mot torn och löpare var inte lättvunnet men motståndaren kollapsade nästan direkt.

Summa summarum: 3,5-0,5 mot Marocko – ett utmärkt resultat.

I morgon väntar ett intressant möte med Island. De har ställt upp sitt lag lite annorlunda. Deras högst rankade spelare, Helgi Olafsson, har placerats som reserv. Vi får se om han spelar imorgon.