Rond 11

Publicerad 14 augusti, 2014 av Stellan Brynell

I sista ronden ställdes vi mot Bangladesh. De mönstrade fyra stormästare, men med lite högre ranking på alla bräden såg vi oss som klara favoriter. Det har ju inte gått speciellt bra för oss i tävlingen men det är ändå viktigt att prestera i sista ronden. Det kan nog skilja trettio placeringar mellan en vinst och en förlust och det är ju aldrig roligt att rasa i tabellen.

Matchen började fint. På de tre första borden fick vi snabbt lovande ställningar. Emanuel hade dock problem på sista bordet. Inte nog med att han tappade ett par bönder han hade också katastrofal tid. Motståndaren slarvade dock rejält (han måste ha missat Emanuels damschack på a3) och tappade en kvalitet. Samtidigt bjöd han remi och med tanke på läget i de andra partierna fanns det ingen anledning för Emanuel att avslå. Det är dessutom ingen lätt ställning att spela med 30 sekunder per drag.

Nils stod klart bättre men hittade ingen plan och började tappa greppet. Motståndaren bjöd in till dragupprepning (det var svårt för honom att göra något annat) och Nils accepterade.

Tigers moståndare utförde en kombination (11…Sxe4) som verkligen inte var vad ställningen krävde. Därefter spelade Tiger hur säkert som helst och vann ett fint parti.

Hans kom in i en variant i Franskt som han verkade känna väl. Motståndaren tänkte länge och kom ändå sämre och sämre. Till slut avgjorde Hans med hjälp av den merbonde som han lotsat ner till d2.

I skrivande stund pågår fortfarande spel så vår slutplacering är ännu inte klar. Vi får avvakta och se vad den kan bli.