På plats!

Publicerad 1 augusti, 2014 av Jessica Bengtsson

Äntligen är det svenska landslaget samlat i norska Tromsö. Vi bor på det fina Rica Ishavs hotel som ligger vid havet och som enligt rykten bara ligger på cirka 5 minuters gångavstånd ifrån spellokalen. Uppladdningen inför morgondagen har i mestadels bestått av vila, mat, förberedelser och nu på kvällen för några av oss, öppningsceremonin. Invigningen ägde rum i den stora Skarphallen som ligger lite utanför centrum. Det var en häftig upplevelse att vara på plats för första gången på en invigning med fina framträdanden i form av bland annat skickligt fiolspelande, jojkande och annan professionell sång, bland annat ur musikalen Chess. Vi fick också höra världens nordligaste symfoniorkester. Det var även några tal med de norska celebriteter, Fides president Kirsan llyumzhinov och en uppskattad intervju med Magnus Carlsen samt det norska landslaget. Magnus berättade att han trodde det skulle bli jobbigt att kika för mycket på sina lagkamraters partier, då man lätt började fundera över chanserna i matchen.

I jämförelse med tidigare invigningar som jag har varit med om under mina år på diverse ungdoms-EM och VM så var arrangemanget verkligen över förväntan. Nu laddar vi för den första ronden imorgon som kommer att starta kl 15:00.