En dag på OS

Publicerad 3 augusti, 2014 av Jessica Bengtsson

Dagen för lagen på vårt hotell börjar med frukost i matsalen. Det erbjuds stor buffé med rätter från olika kulturer, så alla blir nöjda.

Efter frukost är det prepptid och uppladdning för de spelare som har parti. För oss som vilar kan man springa på slingan runt sjön Prestvannet. Idag hade jag tid och det var verkligen en härlig upplevelse. Lunch i matsalen stänger vanligtvis kl 13 och därefter är det dags för sista förberedelserna, alternativt vila.

Arrangörerna har informerat om att lagen ska helst vara på plats i spellokalen senast 30 minuter innan rondstart och 0-tolerans gäller, så det är viktigt att man går iväg i tid till ronden. Dock kan man av tidigare erfarenheter dra slutsatsen att fler lag kommer senare ju längre turneringen pågår. Första ronden var det rejäl kö till spellokalen för alla spelare, då det är en säkerhetskontroll som spelare och coachar måste gå igenom. Lyckligtvis var kön mycket bättre idag och jag gissar på att det kommer att hålla i sig under turneringens gång. Mobiltelefoner är förbjudna att ta in, men man får dock ha med sig kamera.

Som spelare får man gå innanför avspärrningen, men publiken får hålla sig vid åskådarplatserna som är precis vid de första borden i den öppna klassen, respektive damklassen. Som åskådare kan man alltså inte följa övriga lag. Som spelare är man dessvärre tvungen att lämna spellokalen omedelbart efter avslutat spel. Personligen hade jag gärna stannat kvar i spellokalen, följt våra matcher på plats och likaså resten av tävlingen. Ett stort plus är att både spelarna och coacherna har möjlighet att ta så mycket kaffe och vatten som man vill. Kvällen består oftast av middag, analys av partier och återhämtning i olika former.

spelarkort
Spelarkort