På Plats

Publicerad 8 november, 2013 av Erik Blomqvist

Hela laget är nu på plats i Warszawa och redo för tävlingen. Vi bor på ett centralt beläget hotell där också spellokalen är inhyst.

Resan hit under gårdagen gick relativt smidigt för min och Emanuels del. Efter att ha landat i Warszawa fick vi invänta några andra flyg med schackspelare innan bussen anordnad av arrangören avgick till hotellet. En av spelarna vi fick vänta längst på var topp 10 spelaren Mamedyarov och lite senare fick vi veta att just Azerbajdzjan blir vår första motståndare i turneringen.

Sent igår kväll höll laget ett möte där Stellan gick igenom viktiga regler. Nolltolerans gäller och då byggnaden består av 30 våningar eller något liknande konstaterades att väntan vid hissarna kan bli lång så det är bäst att vara ute i god tid. Laguppställningarna kommer att offentliggöras ca 9.30 på morgnarna. Jag har dock redan blivit förvarnad om att en motståndare i Azerbajdzjan brukar elda upp sina protokoll vid förlust. Förhoppningsvis något vi kan få se.

Första ronden startar klockan 15.00 idag.