Fiaskona avlöser varandra…

Publicerad 4 september, 2012 av Niklas Sidmar

Jo det mesta går åt skogen just nu. Vi stod återigen för en riktigt dålig insats och förlorade rejält mot Slovenien.

De är ett riktigt bra lag som spelar riktigt bra tillsammans då de hela tiden spelar för varandra och alltid spelar taktiskt smart. Vi har en hel del att lära där. Idag kom Axel kanske minimalt bättre men det kändes som om att motståndaren hade komp hela tiden för bonden tills det att Axel satte pjäs. Emanuel kom tidigt helt snett och förlorade som en sten trots frenetiskt kämpande. Min kille spelade taktiskt brilliant och undvek alla komplikationer och valde att gå ner i en helt flack ställning som slutar remi vid normalt spel. Jag såg mig ju tvingad att hitta på något eftersom Beliavsky spelade säkert på bord 1 och Nisse därför inte skulle kunna vinna. Och jag tyckte att Axel stod obekvämt och Emanuel var ju helt körd. Därför hittade jag g5 och h5 men det var ju väldigt dåliga drag så det blev som det ofta blir när man inte har ställningen för att spela på vinst att man istället skapar möjligheter för motståndaren. Det blev ju också precis så och jag gjorde ytterligare misstag och kämpade sen till mig en remi genom att spela exakt hela tornslutspelet efter tidsnöden för att sedan missa remin precis före slutet. Istället för 50.-Tb1?? skulle jag ha spelat 50.-Tb3 och sedan 51.Txa4 e4 52.Tb4 Tc3+ 53.Kd5 Td3 54.Td4 Ke3! 55.Txd3 exd3 med remi

Lite surt men det spelar ju ingen roll utan faktum är att vi blev helt utspelade som lag. Vi behöver öka vår säkerhet och inte komma så dåligt tidigt på något bräde för de bättre lagen utnyttjar det direkt. Imorn väntar Nigeria suck…..

Ett annat fiasko är antalet anmälda lag till Svenska Cupen. Jag hade förväntat mig mer än 25 anmälda lag då turneringen borde vara attraktiv för folk att spela med handikappsystemet som gör att alla har chansen och sedan har vi satsat hårt med en rejäl prispott på över 50 000kr. Dessutm har vi massa extrasaker som skrällpriser och utlottning av gratis hotelboende, gratis startavgift. Lägg dessutom till ett profesionellt arrangemang med stil och klass samt landshövdingen som inviger och ändå kommer folk inte. Jag är faktiskt mer besviken över det än dagens match. för mig är det helt oförklarligt och ni får gärna maila mig på nr10asprilla@hotmail.com och förklara varför ni inte är med i svenska cupen eller vad som är fel med turneringsformen. Och är ni sugna i sista stund så anmäl er och har klubben redan anmält ett lag så får ju varje klubb ha hur många lag som helst. I dagsläget är det bara Rockaden som har utnyttjat detta och kommer med 2 lag.  http://lass.no-ip.com/svenskacupen/nyheter.html

Det tredje fiaskot är min hemresa men den vill jag inte ens prata om utan nöjer mig med att konstatera att imorgon är det en ny dag…..

och uppenbarligen finns det andra som har det klart värre i Spanien…..  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/spanien/article15382487.ab

/Pontus