De blev vinnare i Skånes GP

Publicerad 20 maj, 2024 av Ingemar Falk

Sigge Johansson, En Passant Svedala. Foto: Lars OA Hedlund

Under säsongen har de skånska ungdomarna haft åtta deltävlingar som de har samlat ihop GP poäng från de fyra bästa. Under finalspelet så fick man dubbelt med poäng för de 58 kvalificerade spelarna.

I Juniorklassen (10 finalister) segrade Sigge Johansson, En Passant, Svedala före Oscar Jönsson, SK Sandlöparen och Haider Al-Sherufi, Helsingborgs ASK.

I Kadettklassen (14 finalister) blev det ett målfoto där Egil Berling, Helsingborgs ASK hade 677 poäng, Luke Lyngsjö, En Passant på 676 poäng och fin tredjeplats kom hemmaspelaren Mattias Langhals, Limhamns SK.

Miniorklassen (14 finalister) vanns klart av Nathan Preman, Lunds ASK på 806 poäng av det maximala 900, tävlingens klart högsta slutsumma. Sriyansh Hari, Limhamns SK och Vihaan Angara, Helsingborgs ASK belade de övriga två pallplatserna.

Yngre Miniorklassen (20 finalister) blev en spännande avslutning med små marginaler mellan de tre främsta; Qianru Zhong, Lunds ASK, Sion Nivstrand Wikdahl, Helsingborgs ASK och Minh Thuc Le Doan, Lunds ASK.

I de högkvalitativa finalerna bestod tävlingsledarna av erfarna duon GM Stellan Brynell och FM Conny Holst. Även i år var Limhamns SK:s klubblokaler spelplats.