Deltagarsuccé när Caissa Open spelades i Limhamn

Publicerad 2 november, 2023 av Ingemar Falk

Vinnaren i mellanstadieklassen Alex Henriksen (Helsinborgs ASK) tillsammans med klubbkamraten Suchit Palla som slutade sjua. Foto: Familjen Henriksen

Limhamns SK och Skånes Schackförbund fick se en rejäl höjning av deltagarantalet när ungdomstävlingen Caissa Open spelades under två dagar i Limhamns Schackklubbs klubblokal under höstlovet.

Conny Holst rapporterar:

Årets höjning av deltagare blev nästan 50% och totalt deltog 57 ungdomar. Under tisdagen var det lågstadiet som spelade 7 ronder med 26 deltagare. Suverän segrare blev Michael Gurevich, Limhamns SK. Han vann alla partierna trots det hårda motståndet och några besvärliga ställningar. Därefter följde en kvartett på 5 poäng: Sion Nivstrand Wikdahl, Helsingborgs ASK, William Olsson Pai och Ossian Häll båda Malmö AS, samt Hannes Bergh, SK Bara Bönder.

Under onsdagen var det både mellanstadiet och högstadiet som spelade 6 ronder, med betänketiden 17 minuter plus 5 sekunder i tilläggstid. Det blev en duo som tog 5 poäng och fick kvalitetspoängen avgöra till fördel för Alex Henriksen, Helsingborgs ASK före Sriyansh Hari, Limhamns SK. Därefter kom en trio på 4.5 poäng, Ivar Santon Hedlund, Malmö AS, och duon Noa Vaccino och Lakshita Yadav från Limhamns SK.

Mellanstadiet hade 24 deltagare medan högstadiet hade 7 deltagare över 6 ronder. Det var ingen lätt uppgift att få ihop lottningen på slutet, men tävlingsledningen där också Filip Sniegon och Mattias Langhals ingick löste det med bravur.

I högstadiet hamnade en trio på 4.5 poäng och segrade gjorde Björn Bodin, Lunds ASK knappt före Mandela Nowén, Kristineberg SK och Erik Silander, Limhamns SK. Fjärdeplatsen på 3.5 poäng tog Jaime Nyman, Lunds ASK.

Turneringarna genomfördes i en gemytlig atmosfär i höstrusket. I mitten av januari spelas som bekant flick-SM i centrala Malmö och nu var det sexton flickor som passade på att få lite mer erfarenhet inför den tävlingen.