Lunds ASK vann Kadettallsvenskan

Publicerad 16 oktober, 2023 av Ingemar Falk

Lunds ASK segrare i Kadettallsvenskan 2023. Foto: Claes Jönsson

Det blev hemmaseger när Lunds ASK arrangerade Kadettallsvenskans final i klubbens lokaler.

Claes Jönsson som livesände partierna berättar om Lunds väg till guldet:

“Lund lyckades vinna alla matcher, det var framför allt på de lägre borden som man tog flest partipoäng (11 av 12 möjliga på bord 4, 5 och 6).
Mot Wasa blev det stora siffror, där vann Ludvig Morell ett nyckelparti mot Victor Lilliehöök på bord 1 (Victor hade chans på remifortsättning i slutet men gick fel med kungen) men det gjorde ingen skillnad för slutresultatet.”

”Theodor Stedman fick till ett snyggt skenoffer av damen i sitt parti mot Axel Grettve Odenfors som visade sig bli ett nyckelparti i matchen mot Kristallen som Lund vann med minsta möjliga marginal där matchsegern säkrades på sistabordet när Nathan Preman tog ut remischackar mot Ece Gültekin i den rondens längsta parti.”

”Melvin Ral Lustig hade i samma match en lovande ställning mot Ludvig men Ludvig lyckades slingra sig ur det till remi. Oscar Morell fick till en snygg matt i sista ronden mot Emil Dahlin, Örgryte SK. Oscar offrade sin löpare för att göra matt.”

Silverstriden

Kampen om silvret avgjordes i matchen mellan Kristallen och Wasa. Segern och silvermedaljerna gick till Wasa sedan Victor Lilliehöök vunnit ett nyckelparti på bord 1 mot Melvin Ral Lustig. Wasavinster blev det också för John Zunrong Liu och William Gunnare. Här är partiet Lilliehöök–Ral Lustig:

Bronsmedaljerna gick därmed till Kristallen och bakom dem följde Harplinge SS Halmstad och Örgryte SK.

Örgryte hade ett väldigt ungt lag, de gjorde ändå bra ifrån sig så även om det inte blev så många poäng var det i många partier bra spel och nyttig erfarenhet för framtiden. Harplinge/Halmstad som inte spelat mycket i såna här stora sammanhang som final i Kadettallsvenskan gjorde också bra ifrån sig och spelade i många fall jämnt med topplagen även om de inte lyckades ta några matchpoäng mot dem.

Insatserna stärker säkert klubbarna mot vidare satsningar med ungdomsschacket.

Claes Jönsson avslutar rapporten med att tävlingen flöt på bra, och där Eric Nordin var domare och rattade turneringen tillsammans med arrangörerna.

Slutresultat Alla partier