Maxpoäng för Edvin Trost

Publicerad 19 september, 2022 av Ingemar Falk

I mitten Edvin Trost, vinnaren i gruppen A & B. Han flankeras av Vidar Grahn och Arvid Fridman.

Kristallens junior-GP i Stockholm samlade hela 155 deltagare i lokalerna på VGR Odenplan.

Det var stora startfält i de olika grupperna. Foto: Lars OA Hedlund

Tre grupper avgjordes och i den högsta (A & B) möttes spelare från gymnasiet och högstadiet. Edvin Trost, Rockaden Stockholm, höll för favorittrycket och vann alla sina sju partier. Med det blev han också bäste B-spelare.

Grupptvåan Vidar Grahn, Trojanska Hästen, tog 6 poäng och blev också bäste A-spelare. Tredjeplatsen i gruppen säkrades av Arvid Fridman, Wasa SK, på 5,5 poäng.

Hugo Hardwick. Foto: Lars OA Hedlund

I C-klassen för mellanstadieelever tog Tyresö SK:s Hugo Hardwick segern efter en hård kamp mot två andra som också tog 6 av 7 poäng, nämligen Gustav Östman, Essingeskolan, och Kristallens Ece Gultekin.

Hanish Akshat Chenchugari. Foto: Lars OA Hedlund

Lika jämnt i toppen var det i yngsta klassen för barn födda 2013 och senare. Tre spelare hamnade på 6 av 7 poäng. Hanish Akshat Chenchugari, SS4 Springare, blev vinnare på särskiljning närmast före Sebastian Shi, Rockaden Stockholm och Leonard Hammar, Trojanska Hästen.

Domarhjälp. Foto: Lars OA Hedlund
Saida Trost (längst till höger) har samlat ihop mammorna och barnen från Ukraina inför en ny schacksäsong. De träffas varje torsdag på Stockholms schacksalonger och några av dem passade på att vara med i Kristallens junior-GP i helgen. Foto: Lars OA Hedlund
Slutresultat Alla bilder från tävlingen