Ungdomarna återförenades vid schackbrädet

Publicerad 14 februari, 2022 av Ingemar Falk

Philip Isaksson och Julia Östensson. Foto: Lars OA Hedlund

Äntligen schacktävling igen. Efter nästan två månaders stopp på grund av coronarestriktioner var det i helgen dags för ungdomar att samlas i en spellokal igen. Spelare från tre klubbar träffades och spelade en lagmatch i Täby.

Här är en rapport från Petter Fridman:

En ”återuppöppningsfest” gick under dagen av stapeln i Täby, Stockholm. Trojanska Hästen, Wasas Juniorer och USSS anordnade en vänskapsmatch där klubbarnas spelare blandades för att skapa två starka nobla lag; Svarta och Vita riddare. 27 ungdomar från orankade till Elo 2300 matchades för att ge varandra jämna fina matcher. Ingen kommer ihåg vad lagresultat blev men många fina partier spelades och framförallt fick många vänner återses och nya hittades. Två långpartier och pizza var den enkla grunden för en väldigt trevlig dag på Vallatorpsskolan. 

Här är fler bilder från eventet.

Rondstart. Foto: Lars OA Hedlund
Simon Agrest och Lavinia Valcu. Foto: Lars OA Hedlund
Tröningsparti i pausen. Foto: Lars OA Hedlund
Astrid Qi och Cristina Ostafiev. Foto: Lars OA Hedlund
Resultat Bilder