Svenska ungdomar bjuds in till nationstävling i onlineschack

Publicerad 15 april, 2020 av Ingemar Falk

Lavinia Valcu, Solna SS, och Alexander Nord, Lunds ASK, var med i det svenska laget i premiären i ”Battle of the countries” i onlineschack. Foto: Lars OA Hedlund

Nu finns chansen för alla svenska kadetter att spela nationstävlingar i onlineschack.

Wasa SK blev före påsk kontaktat av Dragulf USK, en juniorklubb i Oslo som drivs av stormästaren Simen Agdestein och kvinnliga stormästaren Olga Dolzhykova. Klubben har bland annat fostrat Magnus Carlsen och juniorvärldsmästaren Aryan Tari. 

Simen Agdestein och Olga Dolzhykova ligger bakom ungdomstävlingen Battle of the countries. Foto: Lars OA Hedlund

Dragulf arrangerar likt många klubbar i dessa dagar online-tävlingar via Lichess. De har nu även dragit igång något de kallar ”Battle of the countries”.

Tävlingen, som är en internationell lagtävling, är för juniorer födda 2003 eller senare med rating på minst 1400 på Lichess. Det är ingen formell tävling på något sätt men formatet är intressant då alla som är med från Sverige tävlar i samma lag – för Sverige.

Betänketiden är 5 minuter + 5 sekunder, och de 20 bästa resultaten räknas så ju fler som spelar i laget desto större fördel. Nästa tävling är på lördag, den 18 april, kl. 15.00. Här är nationerna som är med.

I premiären den gångna helgen kom det svenska laget på femte plats.

Alla svenska juniorer födda 2003 och senare är välkomna att bli medlem i gruppen Sweden Junior Team på Lichess, och därefter anmäla sig till tävlingen på lagsidan.

bjuds in till att spela För att delta i tävlingarna måste du bli medlem i gruppen SWEDEN Junior Team och därefter anmäla er till tävlingen på lagsidan. Se info på anmälningssida (länk nedan).

Mer info Anmäl dig till svenska laget Lagen 18 april