Guanbo Cong vann första upplagan av Svenska Knatteligan

Publicerad 1 april, 2020 av Ingemar Falk

Guanbo Cong från SK Sandlöparen blev premiärvinnare. Foto: Lars OA Hedlund

I tisdags spelades den första upplagan av Svenska Knatteligan på schackservern Lichess.

21 deltagare mellan fem och tio år från tolv klubbar hittade dit. Det var med stor entusiasm barnen tog sig an sina motståndare och stämningen i chatten var mycket trivsam. Vinnare blev Guanbo Cong från SK Sandlöparen efter en stark spurt.

Guanbos klubb är en av de som tvingats pausa schackträningen på grund av coronaviruset.

– För många barn är onlineschacket ett utmärkt alternativ att dels få träning, dels träffa sina schackkompisar. Bjud in era barn och deras vänner till Svenska Knatteligan på Lichess, säger tävlingsledaren Joel Sjöstrand.

Tävlingen är öppen för alla, oavsett om man spelar i schackklubb eller inte. Anmälan görs här på Lichess. Skriv ålder, namn och eventuell schackklubb i ansökan. Nästa deltävling av Svenska Knatteligan är på torsdag kväll.

Anmäl dig till Svenska Knatteligan