Nils Grandelius i kvartsfinal i Champions chess tour

Publicerad 11 maj, 2024 av Ingemar Falk

Nils Grandelius och Andrew Tang. Foto: Lars OA Hedlund och NyMetsForever – Own work, CC BY-SA 4.0. Länk.

Sverigeettan Nils Grandelius hade en tung turnering under TePe Sigeman i månadsskiftet april-maj. Men nu har han studsat tillbaka.

Svensken kvalificerade sig till division III i den pågående onlinetävlingen Champions chess tour – och är nu framme i kvartsfinal. Division III kanske inte låter mycket, men i stenhårda Champions chess tour är det en framgång att ha tagit sig så här långt. I division III har vi också fått se schackstjärnor som Anish Giri och Dmitrij Andrejkin.

I lördagens kvartsfinal klockan 18.30 möter Nils Grandelius amerikanen Andrew Tang, som gjort sig känd som en av världens bästa bulletspelare under sitt alias penguingim1. Men här i Champions chess tour är det inga enminuterspartier vi pratar om, utan här är det snabbschack med betänketiden 10 minuter.

Du följer Nils Grandelius kvartsfinal här.

18.30: Live