Limhamn-spelarens markering efter exvärldsmästaren Kramniks fuskanklagelser

Publicerad 7 mars, 2024 av Ingemar Falk

Här kan man se exvärldsmästaren Vladimir Kramnik rapportera till Chess.com att Limhamnspelaren Rubén Domingo Núñez (t h) skulle ha fuskat i deras remiparti. Något som Núñez bestämt tar avstånd ifrån. Foto: Youtube och X-konto

Den ryske ex-världsmästaren Vladimir Kramnik fortsätter sitt korståg mot spelare som han anser fuskar på schacksajten Chess.com.

Och nu har han gett sig på en spelare som är med i Schackallsvenskan. Nämligen elitserielaget Limhamns IM-spelare från Spanien: Rubén Domingo Núñez.

I Titled Tuesday på Chess.com kom Vladmir Kramnik med fuskanklagelser mot Limhamnspelaren sedan deras parti slutat oavgjort (remi). ”Ingen tvekan, ingen tvekan”, sa Kramnik och rapporterade till Chess.com att Núñez hade fuskat.

Kramniks enda ”bevis” var att Núñez spelat för bra…

Nu har Limhamns Rubén Domingo Núñez i skarpa ordalag svarat Kramnik på X. Núñez skriver bland annat: ”Jag är den förste att säga att jag är bekymrad över onlinefusket. Det existerar, och det gör mig äcklad. Att se någon som Vladimir Kramnik beskylla mig för fusk så öppet, med vetskapen om att ingenting kommer att hända honom, gör mig mycket ledsen.”

Här är Núñez hela brev:

Vladimir Kramnik gick då in och svarade – och kom med nya insinuationer om att Núñez skulle ha fuskat:

Vladimir Kramniks fuskanklagelser mot Rubén Domingo Núñez har väckt starka reaktioner i sociala medier. Klubbkompisen i Limhamn, Joel Eklund, som är medarrangör till TePe Sigeman-turneringen skriver på X:

Rubén Domingo Núñez har under säsongen tagit 4,5 av 6 poäng för Limhamn och är en stor del i att klubben kämpar om SM-guld när Elitserien avslutas i Stockholm 8–10 mars.

Här kan du återse partiet mellan Kramnik och Núñez i både video- och textform:

Följ Elitserien