Liverpool-stjärnan avslöjar: Jag är beroende av schack

Publicerad 27 november, 2023 av Ingemar Falk

Håll koll på din nästa motståndare du möter på Chess.com. På andra sidan skärmen kan Liverpools fotbollsstjärna Mohamed Salah sitta.

Mo Farah – fotbollsstjärna – och idog schackspelare. Foto: Mehdi Bolourian/Farsnews.ir/Creative commons (“Fars Media Corporation is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.”)

I en intervju med Sky Sports berättar han om sitt stora schackintresse, och han är lite stolt över att ha nått 1400 i rating.

– Jag är bra. Inte som Magnus Carlsens, men jag är bra, säger han i intervjun.

Mo Salah berättar sedan att schackspelare på Chess.com frågar om det verkligen är den verklige fotbollsspelaren de möter.

– Jag avslöjar inte mitt riktiga namn, men jag har ett konto med mitt namn och några slumpvisa siffror efteråt så vissa människor på Chess.com frågar ”Är du Mo Salah”, jag säger ”ja”, vilket de inte tror på och svarar: ”Du ljuger.” Jag säger då ”Ja, jag ljuger…”.

Det finns fler bolltrollare som fallit för schack. Spaniens tennisstjärna Carlos Alcaraz har synts sitta i parker och mäta sina krafter på brädet. I en intervju med Marca berättar Alcaraz att han ser schack somett bra komplement för att bli en tennisspelare. ”Det hjälper mig att bli mentalt snabbare”, säger han bland annat i intervjun.

Tennisstjärnan Carlos Alcaraz passar på att spela schack. Foto: FIDE:s X-konto.