Jung Min Seo fortfarande obesegrad

Publicerad 5 december, 2022 av Ingemar Falk

Jung Min Seo. Foto: Lars OA Hedlund

El Llobregat open – den starka öppna turneringen i Spanien – har kommit mer än halvvägs. Efter fem av de nio ronderna är IM Jung Min Seo fortfarande obesegrad.

Svensken ligger på 30:e plats på 3,5 poäng efter att i under helgens två omgångar spelat remi mot stormästarna Aryan Chopra (2629), Indien, och Rasmus Svane (2619), Tyskland.

Här är Jung Min Seos två remipartier mot 2600-spelarna:

Målet för Jung Min Seo är detsamma som i alla andra starka öppna turneringar han spelat de senaste månaderna: Att ta den tredje och sista stormästarnormen. Då behövs ett starkt resultat i El Llobregat open och en prestationsrating på över 2600. Just nu har Jung Min Seo 2541 i prestationsrating.

På måndagen möter Jung Min Seo den tredje raka stormästaren när norrmannen Aryan Tari väntar på andra sidan brädet.

Hans Niemann. Foto: St Louis chess club

El Llobregat open toppas av amerikanen Hans Niemann som är tillbaka i Europa efter de kaotiska månaderna i USA med fuskanklagelser, ordbråk och stämningar. Det är imponerande att han mitt i allt kaos lyckas prestera schack på toppnivå.

Här är Hans Niemanns vinstparti i rond 4:

Live, kl 17 Resultat