SK Rockaden upp på 18:e plats

Publicerad 4 oktober, 2022 av Ingemar Falk

IM Erik Hedman. Foto: Lars OA Hedlund

SK Rockaden vann på tisdagen mot Litauens klubb Juodo Balta och gick därmed upp på 3 av 4 poäng i Europacupen för klubblag. SK Rockaden ligger nu på 18:e plats efter två ronder.

Av spelarna i laget finns det en med två raka segrar, nämligen IM Erik Hedman som tagit full pott.

Stockholms Schacksällskap som vann i första ronden fick på tisdagen se sig besegrat av starka Vugar Gashimov, klubben som är döpt efter Azerbajdzjans stora schackstjärna som i ung ålder dog i cancer.

Stockholms Schacksällskap i Europacupen. Foto: eccc2022.at

Förlusten skrevs till 1,5–4,5, men vi fick ändå se en svensk partivinst i matchen genom FM Eric Thörn som besegrade stormästaren Vugar Asadli:

Både Wasa SK och Team Pelaro Alingsås har förlorat sina två inledningsmatcher. I Wasas lag är det bara Dana Reizniece-Ozola som är obesegrad. På tisdagen tog hon sin andra raka remi.

Dana Reizniece-Ozola. T v Wasa SK:s lagledare Birger Wenzel. Foto: eccc2022.at

I Team Pelaro Alingsås ser vi också en spelare med ett starkt facit, nämligen IM Hampus Sörensen som hittills tagit 1,5 av 2 poäng.

Nils Grandelius som spelar för ett av favoritlagen, tjeckiska Nova Byr, fick fira ännu en matchseger – och ännu en partivinst:

Nils Grandelius. eccc2022.at

Även Sveriges andra stora schackstjärna – Pia Cramling – inkasserade en partivinst på tisdagen när hennes Cercle d’Echecs de Monte Carlo vann andra raka matchen. Pia Cramlings motståndare gick fel redan med 6… Sxc3, och svenskan fick ett initiativ som hon höll ända in i mål:

Live, kl 14.15 Följ Pia Cramling i damklassen