Idag går starten för ungdoms-EM för lag

Publicerad 12 juli, 2022 av Susanna Berg Laachiri

Svenska laget på plats i Grekland. Från vänster Hugo Wernberg, William Olsson, Axel Falkevall, Edvin Trost och Adrian Söderström. Foto: Kristina Söderström

Knappt har SM i Uppsala slutat förrän nya uppgifter väntar för vårt svenska ungdomslag. Idag startar nämligen Ungdoms-EM för lag i åldersklassen under 18 i Thessaloniki i Grekland.

Sverige representeras av nedan spelare:

Som tidigare har nämnt är det ett mycket talangfullt och starkt lag Sverige skickar. Med en snittrating på 2309 är Sverige rankat åtta av de tjugo lagen. Ungern som är rankat fyra har ett elosnitt på 2353 så det är ett jämnt mästerskap som väntar. Sverige har goda chanser att aspirera om medaljer att ta med sig hem.

Lagledare är stormästaren Evgenij Agrest som har fina meriter i den rollen i internationella mästerskap. På plats finns också Kristina Söderström som är mamma till Adrian. Hon kommer vara med i bevakningen genom att skriva inlägg om allt som händer kring tävlingen i gruppen Svenskt schack som finns på Facebook.

Intresset kommer självklart vara stort kring denna viktiga tävling! I inslaget nedan blir Adrian Söderström intervjuad i radio P4 Västernorrland.

Första ronden startar idag 15.00 och Sverige får möta ett hemmalag nämligen Greece Galaxias.

Live & Resultat