Erik Blomqvist bäst av svenskarna

Publicerad 1 april, 2022 av Ingemar Falk

Erik Blomqvist. Foto: Lars OA Hedlund

En nollpoängare i premiären, men sen har Erik Blomqvist stadigt klättrat uppåt i individuella EM i Slovenien. På torsdagen kom en ny seger för Blomqvist som därmed tagit 3,5 poäng på de fyra senaste ronderna.

Så här såg vinstpartiet ut mot Georg Kilgus, Österrike:

Erik Blomqvist har totalt fyra poäng efter sex ronder, och ligger en halva bakom en stor klunga som innehar placeringarna 7 till 32.

För Sverigeettan Nils Grandelius fortsätter remiraden. Han står på 3,5 poäng, och behöver stapla ettor för att bli att räkna med i slutstriden. I senaste EM på Island krävdes 7,5 poäng för att hamna på topp tio. Nils Grandelius behöver samla 4 av 5 poäng i avslutningen för att nå dit.

FM Theodor Kenneskog är den tredje svensken i startfältet. Liksom Erik Blomqvist har han kommit igång bättre efter en darrig start och står på 3 poäng efter torsdagens remi mot IM Kristian Stuvik Holm (2468), Norge.