Anna Cramling bäst placerad av svenskarna

Publicerad 10 april, 2022 av Ingemar Falk

Anna Cramling. Foto: Thorsteinn Magnusson/Reykjavik open

När Reykjavik open nått halvvägs har tre svenskar tagit 3 av 5 poäng. De är WFM Anna Cramling (61:a plats), IM Erik Hedman (67:a) och Uppsalas löfte Akash Mitra (68:a).

På söndagen väntar två ronder som kommer att avgöra för många vart turneringen barkar hän.

Anna Cramling förlorade mot IM Erik Hedman men har däremellan varit omutlig mot 1800-spelarna hon mött. Medan stormästaren Throstur Thorallsson väntar för Anna Cramling under söndagsförmiddagen har Erik Hedman en enklare lottning. Han ska möta belgaren Tibo Maes som har 400 lägre poäng i elotal.

Akash Mitra. Foto:Lars OA Hedlund
Vit drar & vinner

Akash Mitra har varit en glad svensk överraskning. Den unge Uppsala SSS-spelaren född 2005 har övertygat stort på Island. Mitra som kom till Reykjavik med en rating på 1866 har hittills en ratingprestation på 2125 efter att bland annat ha besegrat WGM Lenka Ptacnikova (2186), Island och spelat remi mot CM Rushaan Mahajan (2101), USA.

Till sist: turneringens vackraste avslutning så här långt. Ser du hur IM Thomas Beerdsen, Nederländerna, avgjorde som vit?

11.15 & 18.15 Live Svenskarnas resultat