Nils Grandelius pressad men partiet slutade remi

Publicerad 4 mars, 2022 av Susanna Berg Laachiri

Glada miner i bilden från från sändningen på Chess 24 när spelarna bjöds in till efteranalys av partiet.

I andra partiet i den pågående matchen i London var det David Howells tur som vit att skapa press och ha en bättre ställning. Såg ett tag ut som det skulle bli svårt för Nils Grandelius som dock hittade bra försvarsresurser. Partiet mynnade ut i jämnt slutspel där spelarna enades om remi.

Enbart två partier har spelats men redan nu kan man urskilja vissa mönster som signalerar hur de framtida partierna kommer att utspela sig. Först och främst kommer att bli långa partier. David Howell är känd för sina långa partier och både partierna har varit fem timmar långa.

Båda matchpartierna har slutat remi men hård kamp på brädet. En kamp som säkert kommer att hålla sig under hela matchen.

Matchen kommenteras av IM Lawrence Trent från England och Askild Bryn från Norge. Askild Bryn är en av producenterna bakom Champions Chess Tour och verksam i Play Magnus Group.

De diskuterade bland annat under sändningen vem som hanterar tidsnöd bäst, Nils eller David ? Lawrence sade utan tvekan att David var den som var mest van vid tidsnödsproblem i sina partier. Vi får se om han rätt. Hittills har vi fått se att båda spelarna tycker om att lägga mycket tid i öppningen på sina partier, och tidsnöd har funnit med som en ingrediens i partierna.

Ser ut som det kommer att bli en jämn och spännande match. Intressanta gäster utlovas inför de kommande sändningarna.

Sändningen startar idag 15.00 och det blir intressant att se vilken öppning Nils kommer att välja som vit. Han överraskade i första partiet. Blir det så även idag och kommer första vinsten i matchen ?

Här nedan går det att spela igenom andra matchpartiet.

Så spelas matchen Livesändning