Andra raka segern för Erik Blomqvist

Publicerad 31 mars, 2022 av Ingemar Falk

Erik Blomqvist har vunnit två partier i rad. Foto: Foto: ŠZS/Luka Rifelj

Erik Blomqvist har fått upp farten i individuella EM i Slovenien. På onsdagen tog han andra raka segern när han fick Nils Richter, Tyskland, på fall i en tuff drabbning. Med ett löparoffer fick Blomqvist ett starkt tryck mot Richters kung. Den tyske spelaren klarade sig från att bli mattad, men var hjälplös mot Blomqvists bönder trots merpjäsen.

Inför den femte ronden i dag, torsdag, står nu Erik Blomqvist på 2,5 av 4 poäng. Lika många poäng har Sveriges högst rankade spelare Nils Grandelius som fortfarande är obesegrad, men jagar fler enpoängare för att ta rygg på täten.

Mot GM Burak Firat, Turkiet, blev det remi för Grandelius på onsdagen:

FM Theodor Kenneskog är den tredje svenske spelare i EM. På onsdagen ökade han på sin poängsumma till totalt 1,5 poäng efter den här remin mot Hector Giacomini, Frankrike.

Den femte ronden spelas i dag, torsdag. Livesändningen börjar här klockan 15.15.

Live, kl 15.15 Resultat