Stormästarnorm hägrar för Jung Min Seo

Publicerad 26 februari, 2022 av Ingemar Falk

Jung Min Seo. Foto: Lars OA Hedlund

Jung Min Seo, Rockaden Stockholm, har haft en urstark turnering i Kragerö Chess Resort. Efter sex ronder har han samlat ihop 4,5 poäng efter att bland annat ha besegrat 2021 års Wijk Aan Zee-spelare Alexander Donchenko (2636), Tyskland. Med den fina poängsamlingen ligger Jung Min Seo på sjätte plats.

Inför helgens tre avslutande rundor kan det räcka med 1,5 poäng för en tredje och sista stormästarnorm för den svenske mästaren. Allt beror på hur hög rating hans kommande motståndare kommer att ha.

FA-domaren Henrik Johansson förklarar:

– Inräknat rond 7 blir ratingsnittet höjt från 2458 till 2478, och det gör att det ser ut att räcka med 1½ poäng på de avslutande ronderna förutsatt att han inte möter för lågt rankade i rond 8 och 9 som sänker ner ra under 2475.

Utöver de tre normerna krävs en liverating på över 2500 för att erövra stormästartiteln. Jung Min Seo ligger just nu på över 2480.

Live & resultat