Alireza Firouzja ensam ledare efter tre ronder

Publicerad 30 oktober, 2021 av Susanna Berg Laachiri

Efter tre ronder i FIDE Grand Swiss leder Alireza Fioruzja ensam på tre poäng efter tre vinster. Foto: FIDE/Mark Livshitz

När tre ronder är spelade i öppna klassen i FIDE Grand Swiss i Riga har vi redan en ensam ledare av de 108 spelarna. Det är 18-årige Alireza Firouzja som placerade sig i topp efter gårdagens vinst mot Alexandr Predke. Det gjorde att han inte bara leder turneringen utan också befinner sig på sjätte plats på världsrankingen med flytande ranking.

Som vanligt en händelserik rond med intressanta partier. Ett av dessa – och kanske rondens vildaste parti – var det mellan Aryan Tari som vit mot Vladmiir Fedeseev. Vladimir som spelade upp en vinstställning var mycket besviken efter partiet. Han slog på sig själv hårt med att kalla drag 29. -Dh2 för ett hans livs största misstag i en teknisk vunnen position.

Varsågod och bedöm själva och partiet går att spela igenom här nedan . Det svänger ordentligt!

Nils Grandelius och Pia Cramling spelade båda remi i sina partier. Skönt för Pia efter sina två förluster och hon kommer säkert att satsa på vinst i dagens rond.

Partierna går att spela igenom här nedan.

I rond 4 spelar Pia vit mot Madara Golsta från Lettland.

Nils kommer att spela svart mot Baadur Jobava från Georgien. Baadur Jobava är ett välkänt namn i Sverige då han har spelat många turneringar här. Bland annat delade han segern i TePe Sigeman år 2017 just tillsammans med Nils.

På bilden nedan ser vi Baadur i förra rondens möte då han vann snyggt med en imponerande bondelavin.

Djup koncentration . Foto: FIDE/Anna ShtourmanDagens rond blir säkert ett spännande möte då båda spelarna kommer att satsa på vinst. Något att se fram emot och sändningen startar som vanligt 13.00 och information på länkarna nedan.

Resultat och lottning öppen klass Resultat och ställning damklassen Livesändning båda klasserna