Vågar Nepo avslöja något inför VM-matchen?

Publicerad 10 september, 2021 av Ingemar Falk

Ian Nepomnjasjtjij tar sig en styrketår inför fredagens möte mot Magnus Carlsen. Foto: Lennart Ootes/Norway Chess Facebooksida © Norway Chess

Med bara drygt två månader kvar till VM-matchen väntar ett högintressant möte mellan duellanterna Magnus Carlsen och Ian Nepomnjasjtjij – i norska Stavanger.

I dag, fredag, spelar de mot varandra i Norway chess, och frågan är hur mycket av öppningsförberedelser de vågar visa varandra.

Både Carlsen och Nepomnjasjtjij har haft en skakig tur till deras möte. Nepomnjasjtjij fick visa-problem och hann inte komma till Norge i tid. Han får spela första rondens parti mot Sergej Karjakin på fridagen på lördag i stället.

Magnus Carlsen söker efter storformen. Foto: Lennart Ootes/Norway Chess Facebooksida © Norway Chess

Carlsen å sin sida har inte visat den storform han tidigare skämt bort schackpubliken med. Det har blivit idel remier i långpartierna, men han har samlat in poäng i det efterföljande Armageddonpartiet i varje rond.

Men detta till trots får Magnus Carlsen nöja sig med en andra plats så länge. Norrmannen är en poäng efter ledande Richard Rapport, Ungern.

Men på fredagen känns inte resultatlistan som den viktigaste delen i Norway Chess. Det är nu hela schackvärlden väntar på mötet mellan VM-spelarna Magnus Carlsen och Ian Nepomnjasjtjij.

Här kan du följa partiet live med start klockan 17.00.

Live 17.00: Carlsen vs. Nepomnjasjtjij