Lennarth Eriksson lever sin dröm i Nordmakedonien

Publicerad 20 september, 2021 av Ingemar Falk

Lennarth Eriksson, Wasa SK. Foto: europeanchessclubcup2021.com.mk
Lennart Eriksson.
Foto: Birger wenzel

Lennarth Eriksson trodde nog inte att han skulle få chansen att spela Europacupen för Wasa SK. Men så kom förfrågan till honom.

Lennarth Eriksson (elo 1941) tog chansen och tackade ja, och som han tagit tillfället som plötsligt dök upp.

Sett till poäng är han tillsammans med Eric Thörn och Alexander Nord den svensk som plockat flest poäng i Nordmakedonien med 2,5 av 3 poäng. Detta efter segrar över spelare som har 200 poäng mer i elorating.

Här är Lennarth Eriksson egen förklaring till det starka resultatet:

– När covid har ställt till det för oss många schackspelare så blir man lätt spelsugen när den här chansen kom. När man sen får möta spelare över 2100 i rating är i själva verket inget omöjligt. Jag har legat på den nivå tidigare, så jag tror nog allt att det handlar om lite på underskattning hos mina motståndare. Men nu har jag visat att de får tufft mot mig i de sista ronderna!

I måndagens möte mot Gostivar, Nordmakedonien, ställdes Lennarth Eriksson mot Vladimir Vladimirov.

Lennart Eriksson som hade vit berättar om vinsten mot Vladimirov:

– Jag fick möta min tredje motståndare från Makedonien. Med de vita pjäserna kom jag in i Kungsindiskt parti med det lilla udda draget 7. b3. Sanningen är att motståndaren sen spelar bort sig i tidsnöd, och jag blir helt enkelt pjäs över. Han gav upp och jag hade därmed samlat ihop otroliga 2.5 av 3 poäng i min Eurocacupdebut!

Tisdag, kl 15.15: Live