Carlsens avbrott i Europacupen – skrev på VM-kontraktet

Publicerad 23 september, 2021 av Ingemar Falk

Världsmästaren i schack, magnus Carlsen, skriver på VM-kontraktet. Foto: europeanchessclubcup2021.com.mk

Av alla ställen i världen blev det i Europacupens spellokal i Nordmakedonien, där Magnus Carlsen skrev på kontraktet. Nu är allt klart för VM-matchen i Dubai mot Ian Nepomnjasjtjij 24 november–16 december.

– För mig har det varit viktigt att få visa min sponsors logotyp under matchen och att få ett avslut på frågor som rör tidigare VM-matcher som det nuvarande FIDE-ledarskapet – som vi har ett bra förhållande med – ärvt från förra ledningen, säger Magnus Carlsen i en intervju hos Unibet.

Dessutom har en ny video släppts där Magnus Carlsen besöker Dubai före VM-duellen. I filmen kan vi bland annat se Magnus och pappa Henrik kolla in hotellalternativen i Dubai.