Carlsen kom, sågs – och segrade

Publicerad 21 september, 2021 av Ingemar Falk

Magnus Carlsen. Foto: Champions chess tour/Youtube

Så dök han upp – schackvärldsmästaren Magnus Carlsen. I ett europeiskt klubblagsmästerskap i Nordmakedonien när man kunde tro att han skulle vara i full färd med att förbereda sig inför den kommande VM-matchen om drygt två månader.

Men världsmästaren lämnar inte sina norska klubbkamrater i Offerspill SK i sticket.

Nu hade inte Offerspill presterat på topp när ”chefen” varit borta, men med Carlsens ankomst kom storsegern direkt: 5,5–0,5 mot nederländska Zuid-Limburg. Därmed ligger Offerspill på tolfte plats på fyra poäng, fem placeringar för Stockholms schacksällskap.

Så här såg det ut när Magnus Carlsen spelade – och vann – sitt första parti i Europacupen för klubblag:

TISDAG, KL 15.15: LIVE