14.00: Live-TV från FIDE World Cup med Deniz Arman som kommentator

Publicerad 14 juli, 2021 av Susanna Berg Laachiri

T. v ser vi den pampiga invigningen av FIDE World Cup i Sochi, Ryssland. Foto: Eric Rosen / FIDE T.h ser vi Deniz ” Fedamaster ” Arman som kommer att kommentera sändningen. Foto: Lars OA Hedlund

På torsdagen med start klockan 14.00 kan vi följa hur Deniz ”Fedamaster” Arman håller i sändningen från FIDE World Cup ,i Sveriges Schackförbunds egen twitchkanal.

Det handlar naturligtvis om våra svenska hopp Nils Grandelius och Pia Cramling som startar nu i andra ronden.

Se också på Twitch.

Deniz kommer att kommentera och följa partierna, och här är hans egna kommentarer och tankar om tävlingen samt deras motståndare.

Nils Grandelius kommer att möta Varuzhan Akobian. För Deniz känns det som Nils är favorit i den matchen samt att strategin kommer att spela en viktig roll i matchen. Vidare kommer förberedelserna ha en stor betydelse.

Nils Grandelius och Pia Cramling. Foto: Lars OA Hedlund

Spelformatet i tävlingen är ju att man spelar två partier, ett som vit och ett som svart. Det anses som ett bra resultat att få remi som svart och sedan pressa som vit och försöka vinna.

Pia Cramling kommer att möta Monica Socko som hon känner väl och dessutom är hennes lagkamrat.

Monica är en taktisk spelare, fortsätter Deniz, och det kommer att bli en spännande match. Här tror också Deniz på Pia som favorit, och menar att Schack-SM säkert har varit bra för henne med tanke på de viktiga partier som väntar nu.

Spännande dagar att se fram emot!

Information FIDE World Cup 14.00: Live-TV & partier