Fabiano Caruana fick vinst i dagens parti då motståndaren testades positivt för covid-19

Publicerad 15 juli, 2021 av Susanna Berg Laachiri

Fabiano Caruana vann utan avslutat spel i dagens rond. Det visade sig att motståndaren Susanto Megaranto testats positivt för corona. Foto: Anastasia Korolkov/ FIDE

Det uppstod många frågor bland åskådarna under dagens rond av FIDE World Cup då partiet mellan Fabiano Caruana och Susanto Megaranto avslutades snabbt. I en jämn ställning förklarades det att Fabiano vunnit.

Det som hade hänt var att Susanto Megarantos test för covid-19 gav ett positivt utslag under partiet.

Enligt gällande regler avlägsnades både spelarna direkt från lokalen och är för tillfället i karantän. Imorgon kommer de båda att testas igen. I dagsläget är det ännu inte beslutat huruvida det andra partiet kan spelas eller inte.

Fabiano som har fått isolera sig på sitt hotellrum skrev på Twitter bland annat att han hoppades att hans motståndare mådde bra och att matchen skulle kunna fortsätta imorgon. Vidare att han själv mådde bra, men skulle låta testa sig imorgon.

En annan känd spelare, Levon Aronian stod över dagens match och förlorade den ,eftersom inte mått bra med feber i några dagar. Dock inte covid-19, men ville ej ta några risker.

Han vill låta testa sig imorgon och hälsoundersökas, och efter det kommer det att avgöras om han kan spela morgondagens match.

Väldigt instabilt läge och tävlingsorganisationen kommer att, och är dessutom tvungna, att göra sitt yttersta för att satsa på säkerheten kring smitta. Mer information kommer att komma under morgondagen.