Ännu en turnering med kryptovaluta i fokus

Publicerad 18 maj, 2021 av Ingemar Falk

Investeraren och entreprenören Anthony ”Pomp” Pompliano som är god för flera miljarder blir en av deltagarna i schacktävlingen Cryptochams 12–13 juni. Foto: Stephen McCarthy/Flickr

Knappt hade Chess 24 lanserat sin nästa turnering FTX Crypto cup i Champions chess tour där kryptovaluta ska betalas ut som en del av prispengar förrän onlinekonkurrenten chess.com presenterade sin egen ”krypto-turnering”.

Cryptochamps kommer att spelas 12–13 juni på just chess.com och bland deltagarna finns storinvesteraren Anthony ”Pomp” Pompliano som pumpat in hisnande 1,6 miljarder kronor i olika uppstarter. Det är företag som i dag är värda över 4 miljarder kronor.

Att entreprenörer som Anthony Pompliano visar intresse för schack är ytterligare ett tecken på att spelet tack vare uppsvinget senaste året blivit ett ”Big money game”. Vem hade trott det för bara 3-4 år sedan?