SF Deizisau Europamästare

Publicerad 2 april, 2021 av Axel Smith

Vincent Keymer (ovan) var en av spelarna i vinnarlaget.

Schack beskylls ibland för att inte vara ett lagspel. Poängen i individuella partier räknas ihop utan något samarbete mellan spelarna. Med snabbschack online är det än svårare att hålla koll på lagkamraternas partier.
I Europacupen visade dock SF Deizisau att laget med de bästa spelarna inte alltid vinner. Laget var rankat på undre halvan, men vann sex av nio matcher med 2½-1½. En bidragande orsak var att deras sex spelare roterade, vilket gav mer tid för återhämtning och förberedelser.

Hamburg, med Nils Grandelius på förstabordet, kom 6:a, och Monte Carlo, med Pia Cramling på andrabordet, slutade 10:a. Ingen av svenskarna vann något parti.
Cramling blev utsatt för två skoningslösa mattsättningar. Växla parti genom att klicka på rutan ovanför brädet.

Samtliga resultat